skip to Main Content
Vinkunskap
Umgås och prova våra viner - Digital vinprovning

Trivsam aktivitet innan middagen eller för den som “slinker” in till oss, dessutom adderar du på ytterligare kunskaper inom vin.

Kul att ni hittat hit. Mat och dryck är viktig del av livet. Vår vinleverantör, My Wine Estate har skapat ett antal olika digitala vinprovningar med olika teman. Vi utlovar en lärorik och smakrik stund. Missa inte detta!

Beställ vinpaket efter det tema som ni valt, eventuellt “småplock” och klicka på aktuell film. Vinprovningen kan börja på din telefon och Västra hamngatan 15.

Vinkunskap på Löfqvist med My Wine Estate
Vad tycker ni?

Följ med på vinprovning! Vill ni prova rött eller mousserande?

Vi lovar en lärorik och smakrik upplevelse.

TRE RÖDA

Denna gång provar vi tre röda viner från Italien och Portugal.

Vi provar italienskt vin med Nero d´Avola druvan och välkända Amarone. Det Portugisiska vinet kommer från Portugal största vinregion Alentjeo.

Nero d’Avola odlas huvudsakligen i provinsen Syracuse och är en av de mest kända druvsorterna på Sicilien, varifrån ett av de mest populära vinerna i världen idag kommer från.

Populära Amarone är från regionen Veneto i Norra Italien. Området vinet kommer ifrån heter Valpollicella och vinet Amarone måste vara gjort på torkade druvor. Den viktigaste druvsorten som används heter Corvina.

Alentejo är mest känt för sina röda viner som ofta görs på lokala druvsorter som Touriga Nacional, Aragonez och Trincadeira. Dess geografi, druvor och vinproduktion ger upphov till några av Portugals mest utsökta viner, Alentejo-viner är en utmärkt matchning till många rätter och är väl värda att upptäcka för den som älskar vin.

TA MIG TILL VINPROVNINGEN
Digital vinprovning med My Wine Estate
Ett rött vin från vinregionen Duoro i Portugal

Ni provar ett fylligt rött vin från populära vinregionen Duoro. Douro är en av Portugals mest kända vinregioner och är förstås mest känt för portvinet. Men härifrån kan du också hitta riktigt bra vanligt bordsvin av utmärkt kvalitet. Ofta väldigt smakrika, strama med tydlig fruktighet, mustighet och kraft. Vinet som vi provar är en blandning av flera typiska druvor för regionen med Touriga Nacional som huvuddruva.

TA MIG TILL VINPROVNINGEN
Vinprovning med spännande nyheter
Ett vitt, rött och rosévin från Portugal och Alentejo regionen

Alentejo ligger i södra Portugal. Alentejo är mest känt för sina röda viner som ofta görs på lokala druvsorter som Touriga Nacional, Aragonez och Trincadeira. Viner från Alentejo är utmärkta till mat tack vare sin komplexa smak. Alentejo är en spännande och dynamisk vinregion som har mycket att erbjuda. Dess geografi, druvor och vinproduktion ger upphov till några av Portugals mest utsökta viner. Alentejo-viner är en utmärkt matchning till många rätter och är väl värda att upptäcka för den som älskar vin.

TA MIG TILL VINPROVNINGEN
Vinprovning Löfqvist å VI
Espumante - mousserande vin från Portugal

Vi provar fyra mousserande viner från Portugal. I Portugal heter mousserande Espumante och framställs enligt den traditionella champagnemetoden. Då sker andra jäsningen i själva buteljen, vilket ger ett mer smakrikt och komplext vin. Gillar ni Cava kommer ni älska Espumante!

TA MIG TILL VINPROVNINGEN
ESPUMANTE
Back To Top