skip to Main Content
Om oss
Uppfinningsrik matlagning med rötterna i svensk tradition

Löfqvist finns i centrala Göteborg med två restauranger, en i Arkaden och en på Västra Hamngatan 15. På båda restaurangerna serverar vi dagligen lunch med temat husmanskost med “finess och kärlek”. Vår nya restaurang & Bistro på Västra Hamngatan 15 har också á la carte på kvällarna (torsdag-lördag). På menyn finns både “smått & gott” som passar att ta för att slinka in för ett glas vin eller till en “trerätters” för en lyckad kväll med sällskap.

Luncherna och á la carte går både boka eller komma “drop in”. Vill ni vara säker på plats, är ett större sällskap eller skall besöka oss på kvällen är vi tacksamma om ni bokar i förväg… även om vi alltid försöker ge plats för spontanbesök.

Välkommen till Löfqvist å Vi

Restaurang Löfqvist serverar uppfinningsrik matlagning med rötterna i svensk tradition
Ni som gäst står i centrum & den egna upplevelsen är viktig

En mamma och dotter sätter sig ned för en sen shoppinglunch.

En annan pustar ut med ett glas vin i baren. En tredje beställd svensk husmanskost på färska råvaror och stämningen är varm och härlig att man kan skära den i skivor.

Teamet
Kökschef med stort kunnande

Med över 40 års erfarenhet av husmanskost  – Lär känna vår kökschef, Bill Svenningsson.

Bill Svenningssons resa i restaurangbranschen började redan vid 14 års ålder. Han fick jobb på restaurangbåten (som då hette 8 glas) vid Kungsportsplatsen i Göteborg och började (som de flesta gör) i disken. Därefter arbetade han upp sig, först till kallskänka och vidare till kock.

Vid 17 års ålder väcktes drömmen om att jobba utomlands. Bill berättar att den snabbaste vägen var att utbilda sig till sjöfartskock. I slutet av 70-talet reste han till Mallorca och jobbade en säsong. Där fick han kontakt med en svensk restaurangägare som skulle öppna en restaurang i Aspen, Colorado. Bill (då 20 år) kunde såklart inte tacka nej till äventyret – och det blev början på många års arbete tillsammans. Vidare fick han också jobba för samma restaurangägare i Grenada, Västindien.

Att Bill överhuvudtaget började jobba i Sverige igen var lite av en slump – en semesterresa hem på åttiotalet visade sig bli startskottet till någonting nytt. Fast besluten om att resa tillbaka till Nordamerika så fick en kontakt istället upp hans ögon för restaurang Särö Värdshus. Det slutade med att Bill blev delägare. Därefter har Bill varit ett välkänt namn i vår hamnstad, på restauranger som Farbror Hjördis och Amanda Boman – för att nämna några…

Bill Svenningsson
Passionerande kockar & erfaren serveringspersonal

Stor möjlighet att ni gillar vår mat. Personalen är vårt hjärta. Kockarna och serveringspersonal är delaktiga om vår meny. Kontinuerligt provar och skapar vi nya maträtter utefter från variation och vad som gästerna gillar. Vi har t.ex. inte samma dagens rätt på lunchen två dagar i streck och båda restaurangerna har olika lunchmenyer. Vår serveringspersonal är erfaren och får kontinuerligt utbildning om vilken dryck som passar extra bra till vår mat. Samtidigt är de “örat” mot marknaden, d.v.s vad som gästerna gillar.

Löfqvist
Sist några ord från den person som har lånat ut sitt efternamn

Vi startade för fem år sedan och då hade vi “löfqvist” som arbetsnamn, mest för att jag var den som höll i projektet “restaurang på Arkaden”. Lokalen på Arkaden hade haft olika caféer/restauranger tidigare utan att verksamheterna riktigt fungerat. Lokalen låg centralt, tillräckligt stor för att fungera som lunchrestaurang och kunde inredas mysigt, så möjligheterna fanns att vi skulle lyckas… Vi som var involverade hade tidigt identifierat att centrum saknar en “riktig bra” matplats med  husmanskost. Vad skall vi heta? Så brist på annat och” Löfqvist” lät rejält och traditionellt, d.v.s. som husmanskost är, kom Löfqvist å Vi till. En ytterligare dimension är att namnet associeras till att komma hem till Löfqvist och äta och ha det bra, vilket är den känslan vill att våra gäster skalla uppleva.

Ganska snabbt blev det succén på Arkaden, störste anledningen är att vi har varit konsekventa med vår inriktning, satsat på kvalité och service. Efter nära fem år tar vi steget med en ytterligare restaurang på Västra Hamngatan 15.

Självklart hoppas jag också alla våra “goa gäster” på Arkaden samt nya gäster hittar till vår nya restaurang.

Välkommen!

Martin Löfqvist

Bistro Löfqvist Västra Hamngatan
Back To Top