skip to Main Content
luncherbjudande, två viner på besök

Sommaren är här och vi har öppet som vanligt. Luncherna på Arkaden är som vanligt och på Västra hamngatan 15 har vi “dagens fångst” för 155 kr och “Löfqvist klassiska köttbullar” för 165kr samt vår á la carte meny också till lunch. Onsdag 3/7 kan ni handla vårt lunchhäfte för 1550 kr. Betala för 10 luncher och få 12 luncher. Häftet gäller ordinarie luncher 155 kr, måndag- fredag både på Arkaden och Västra hamngatan 15. Erbjudandet är begränsat så passa på!

TVÅ NYA VINER FRÅN PORTUGAL PÅ BESÖK PÅ VÄSTRA HAMNGATAN 15
Populära Lello Rerserva har fått sällskap av ett ytterligare dourovin samt Borges Alvarinho ett ytterligare Vinho Verde vin.
QUINTA DA SOALHEIRA

På sin väg ner till Douro delar floden Torto egendomen i två delar. De branta sluttningarna på den vänstra stranden döljs av tät buske. Vingårdarna ligger alla längs den högra stranden. Dess namn, Soalheira, varnar oss  för den hetta som kommer att slå ner när vi beträder dess stigar under sommaren. När du har kört de 5,5 kilometerna från huvudvägen känner du att du förstår vad uttrycket ”Deep Douro” betyder. En smal väg med branta och slingrande kurvor som så småningom öppnar upp sig mot ett fritt landskap: citrus-, rosmarinträd med vingårdar som reser sig 500 meter och mer över flodbädden som här fortfarande slingrar sig.

Om vinet: En frisk arom, där närvaron av svarta plommon toner är dominerande, omgiven av toner av apelsinblomma i kombination med vanilj, resultatet av lagring på fat. Vinet har en rik och strukturerad smak, den presenterar bra volym med eleganta tanniner, vars syra ger friskhet. Den har en lång och ihållande finish.

QUINTA DO ÔRO

Quinta do Ôro, där de 30 hektaren vinstockar är planterade i sand- och granitjord på hög höjd. Beläget i Pinheiro, mycket nära Quinta de Simaens och vinframställnings- och produktionscentret i Lixa, ligger det i hjärtat av ett skogsområde och producerar viner med stor friskhet och perfekt syra.

OM VINET: Sprudlande, intensiv, fräsch bouquet med livfulla toner av citrusfrukt, kombinerat med doften av tropisk frukt och eleganta blommiga nyanser, som jasmin och iris.

Trevlig sommar önskar vi alla på Löfqvist å VI

Back To Top