Helgerna närmar sig, vilket innebär att vi har avvikelse om våra öppettider. Ni har väl inte missat inte att vi har fått ny spännande meny kvällstid på Västra hamngatan? Vill ni ta paus från alla shopping så är vår oas på Arkaden öppen för en paus och ett glas bubbel, vi har AW priser varje vardag… Hinner ni i julstressen, prova gärna att göra egen glögg. Se när vår vän och quizmästare Marcus gör egen glögg på vitt, rosé och rött vin.
Vi önskar alla våra gäster och leverantörer God jul och Gott nytt år!
23/12 Enbart shoppinglunch 12.00 -16.00
24/12 & 25/12 /Stängt
26/12 Shoppinglunch kl.12.00-16.00
31/12 Stängt
1/1 Stängt
5/1 & 6/1 Shoppinglunch kl.12.00-15.00 (kväll som vanligt)
OBSERVERA!
27/12 -4/1 På Västra hamngatan 15 har vi ordinarie lunch från kl.11.00
VÄSTRA HAMNGATAN 15 – NY MENY!
Bistro Löfqvist å VI på Västra hamngatan 15 har fått ny meny. Vår ambition är att ni som gäst skall alltid känna sig välkommen, oavsett om du vill äta mycket eller lite, eller bara ta ett glas vin. Vi har provat och testat olika maträtter, vilket har gett resultat av en ny spännande meny för alla tillfällen! Ni finner vår meny här.
ARKADEN – SAMLA VÄNNER OCH AVSLUTA DAGEN MED BUBBEL
Prova våra grymma viner till AW priser varje vardag . Om du vill testa våra digitala vinprovningar i din telefon. Alternativt kan du prata med oss. Om vår “bakficka” är ledig kan du se vinprovningen på storbild. Perfekt aktivitet om du vill ta en paus från julstressen.
Här är länken till de olika digitala vinprovningarna.
GÖR DIN EGENA GLÖGG MED MARCUS
VITVINSGLÖGG MED SAFFRAN
2 flaskor Vale Da Vida White Reserva
2 pkt (0,5 g) saffran
10 hela kryddnejlikor
2 stjärnanis
2–4 kanelstänger
1 snittad vaniljstång
2 clementin skuren i klyftor
4 msk flytande honung
1-1,5 dl socker
Gör så här
Häll vinet i en kastrull och tillsätt saffran, kryddnejlikor, stjärnanis, kanelstänger, frön från en urskrapad vaniljstång och vaniljstången, och oskalad clementinen skuren i klyftor.
Låt sjuda på svag värme i ca 15 min. Det ska inte koka. Rör ner honung och socker och rör tills det har smält, och fiska sedan upp clementinklyftorna och vaniljstången och släng dem. Låt glöggen svalna helt innan du silar den helt och hållet och häller upp den i flaskor.