skip to Main Content
Flest viner från Portugal?

Mousserande vin från Portugal.

Champagne är den mest välkända varianten, i Portugal är champagne metoden känd som ”Metodo Classico”. I Portugal heter mousserande vin Espumante, i andra länder är de kända under andra varianter såsom spansk cava, italiensk spumante eller prosecco, crémant eller champagne från Frankrike och sekt från Tyskland. Ett Espumante framställs enligt den traditionella champagnemetoden. Då sker andra jäsningen i själva buteljen, vilket ger ett mer smakrikt och komplext vin. I vår vinlista har vi fem olika Espumante välja mellan. Nästa gång ni kommer på besök prova då gärna ett glas Espumante. Gillar ni torra viner rekommenderar vi Fita Azul Exklusiv och Fita Azul Attitude och till efterrätten är Fita Azul Meio secco en favorit.

Vale da Vida Red Reserva, White Reserva och Rosé

Vale da Vida kommer från Alentejo regionen. Alentejo ligger i södra Portugal. Alentejo är mest känt för sina röda viner som ofta görs på lokala druvsorter som Touriga Nacional, Aragonez och Trincadeira. Viner från Alentejo är utmärkta till mat tack vare sin komplexa smak. Dess geografi, druvor och vinproduktion ger upphov till några av Portugals mest utsökta viner.

Borges Alvarinho

Ett vin med Alvarinho druvan är rejält smakrikt och prisvärt. Här får ni ett vin med bra syra som passar till många rätter, speciellt fisk och skaldjur. Alvarinho druvan har en vissa likheter med Chablis, där syran är påtaglig och  är inte fatlagrad. Alvarinho är identisk med albariño, som druvan kallas i Spanien. Druvan anses ha sin hemvist i subregionen Monção e Melgaço längst i norr i regionen Vinho Verde i Portugal . Förutom i Portugal och Spanien odlas den även i Oregon, Kalifornien och Australien.

Lello Red Reserva

Lello är ett fylligt rött vin från vinregionen Duoro, och dess vackra branta sluttningar ner mot floden som skär genom landskapet. Vinet är en blandning av flera typiska druvor för regionen med Touriga Nacional som huvuddruva.

Samtliga viner är provade och bedömda av munskänkarna med bra betyg, bland annat har Vale da Vida White Reserva fått ”fynd i sin prisklass”. Vill ni läsa mer om vinerna besök vår vinleverantör My Wine Estate.

Hjärtligt välkommen !

Löfqvist å VI

Viner Från Portugal
Flest viner från Portugal?
Flest viner från Portugal?
Flest viner från Portugal?
Back To Top