Å VI – VÅR STORY

Det är en typisk lönehelg i centrala Göteborg och stan kryllar av folk i rörelse. Men på andra våningen i Arkaden Galleria tar sig människorna en paus. Här, i en oas mitt i storstaden, samsas växtlighet med jordnära toner och träval i mörk ek – och de gröna inbjudande färgerna påminner om lugnet i de svenska skogarna.

 

En mamma och dotter sätter sig ned för en sen shoppinglunch. En annan pustar ut med ett glas vin i baren. En tredje beställer in dagens veganska rätt medan en fjärde sjunker ner i sammetssoffan med en gammal vän. Ut från köket kommer vällagad svensk husmanskost på färska råvaror och stämningen är sådär varm och härlig att man kan skära den i skivor…

 

…och ja, stämningen har nog alltid varit varm hos oss. Även innan vi öppnade Löfqvist & vi. För om vi backar bandet så börjar vår historia med fyra glada göteborgskillar med kärlek till det svenska köket. Vi tyckte att det saknades ett tydligt lunchkoncept i centrala Göteborg som serverar klassisk husman, fritt från tolkningar och en massa rysch pysch. För vad slår egentligen en hederlig Biff Lindström eller strömming med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré?

 

Det tog oss ett tag att komma hit. Vi som är grundare är fyra ganska färgstarka karaktärer. Tre av oss från restaurang- och krogvärlden. Alla fyra med gemenskapen att vi älskar mat och att göra människor glada. Vi hade några andra restaurangprojekt på gång innan Löfqvist & vi, men nu i efterhand är det nog tur att de aldrig blev av – för den hemtrevliga känslan får man inte var som helst. Bara på ett ställe som man tycker om!

 

Bakom kulisserna kan vi gnabbas ibland, men vi litar alltid på varandra. Kanske är det därför som Patrick fick igenom veganskt på menyn. Och Dennis fick gotta ner sig i inredningen. Sabbe se över igenkänningsfaktorn i vår meny och Martin ta rodret så vi håller hög kvalitet hela vägen. Du kommer att möta oss i serveringen på golvet, när vi fyller på ditt glas i baren och (bli inte förvånad) bakom DJ-båset på afterworken. Vi är änna riktiga arbetarpojkar – och trivs bäst när vi jobbar tillsammans med vår fantastiska personal!

 

Helgen är över och vardagspulsen kickar igång igen. Eftersom det är ganska tradigt att vänta så ser Fru Löfqvist till att du snabbt blir sedd och placerad till bords. Kocken Bill slussar ut den ena färgglada tallriken efter den andra från köket och en kontorsklädd lunchgäst tackar serveringspersonalen för att det gick så snabbt att få in maten – hon fick en stund över efteråt till att landa och ladda om inför nästa möte.

Vårt koncept

Löfqvist & vi välkomnar alla sällskap, stora som små, med en kapacitet upp till 150 personer åt gången. Hos oss kan du äta lunch till klockan 16 och varm mat vidare till klockan 19. Perfekt för dig som är en nattuggla och helst inte äter lunch under kontorstid (eller om du inte blev mätt på den där tråkiga salladen från bensinmacken). Du kan också köpa med dig en matlåda hos oss med mat som blivit över. Det genom rabatterat pris i appen Karma – Rädda Mat. Vi gillar att tänka hållbart och hatar att slänga.

 

På helgerna serverar vi shoppinglunch. Lördagar till klockan 17 och söndagar till klockan 16. Höj helg-feelingen med ett glas vin till maten.

 

Du kan också abonnera vår härliga oas för kalas, event och firmafester fredagar och lördagar under kvällstid. Vi tar hand om er med mat och dryck, härlig musik och god service!

 

Vi hoppas att du vill vara en del av vår resa – varmt välkommen in!

a

Om vi får beskriva oss med bara tre punkter:

• Vällagad svensk husman
• Centralt i Göteborg
• Med mycket värme